M E D I T A T I E N E T
Meditatie op de werkplek
Meditatienet is een netwerk van ervaren meditatietrainers die bedrijven en instellingen ondersteunen bij het invoeren van meditatie op de werkplek. Meditatienet is een initiatief van Wino Penris.
Home
Meditatienet is op dit moment actief in:

Wat is meditatie?

Vaak is je bewustzijn overladen met allerlei gedachten, beelden, meningen, oordelen, behoeften en verlangens. Daardoor ontstaat er een grote onrust in je hoofd, die in de loop van een werkdag steeds groter wordt en die het steeds moeilijker maakt om hoofd- en bijzaken te onderscheiden. Daardoor wordt het steeds moeilijker om je te concentreren op de dingen die echt belangrijk zijn voor je.

Meditatie is een techniek (of eigenlijk een verzameling van technieken) die het mogelijk maakt om weer rust te creëren en op een rijtje te zetten wat echt belangrijk is en wat niet. De kunst van het mediteren is om storende zaken juist niet te onderdrukken, maar om ze los te laten. Na enige oefening kom je in steeds diepere lagen van je bewustzijn en bereik je een steeds grotere innerlijke rust.

Alhoewel de meditatietechnieken veelal binnen levensbeschouwelijke en religieuze tradities (bidden!) zijn ontwikkeld, staan de technieken zelf daar los van. Het is dan ook niet zo, dat je om te kunnen mediteren een bepaalde stroming moet aanhangen.

Beluister ook het radiointerview.