M E D I T A T I E N E T
Meditatie op de werkplek
Meditatienet is een netwerk van ervaren meditatietrainers die bedrijven en instellingen ondersteunen bij het invoeren van meditatie op de werkplek. Meditatienet is een initiatief van Wino Penris.
Home
Meditatienet is op dit moment actief in:

Waarom meditatie op de werkplek?

Steeds meer bedrijven en instellingen zien de voordelen van het mediteren en bieden de medewerkers de mogelijkheid te mediteren op de werkplek. Wie regelmatig mediteert, is zich bewuster van zichzelf en zijn omgeving, heeft een groter leervermogen, kan zich beter concentreren, kan beter met stress omgaan, voelt zich prettiger en is minder vaak ziek.

Niet alleen bespaart dat direct kosten, maar de resultaten van de organisatie als geheel varen er wel bij. Medewerkers die zich prettig voelen zijn niet alleen minder vaak ziek, maar ze zijn ook productiever. En prettiger om mee samen te werken.

Kortom, het is voor een werkgever om meerdere redenen belangrijk om een goede werkgever te zijn.

Meditatienet heeft meegewerkt aan twee masteronderzoeken van de Universiteit van Amsterdam. Ook daaruit bleken duidelijk positieve effecten van meditatie.

De laatste jaren verschijnt er steeds meer wetenschappelijk bewijs voor de positieve effecten van meditatie. Zie bijvoorbeeld:

Verder lezen

Beluister ook het radiointerview.