M E D I T A T I E N E T
Meditatie op de werkplek
Meditatienet is een netwerk van ervaren meditatietrainers die bedrijven en instellingen ondersteunen bij het invoeren van meditatie op de werkplek. Meditatienet is een initiatief van Wino Penris.
Home
Terug

In Amersfoort zijn de volgende trainers actief:

 

Astrid van der Meijs (1960)
033 - 3013613
www.amacounseling.nl

Als coach, counselor en trainer begeleid ik mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Hierbij kan alles aan de orde komen wat zij op hun weg tegen komen. De begeleiding is individueel of samen (relaties). In groepen geef ik trainingen en workshops. Ik maak hierbij veel gebruik van meditatie als werkvorm. Ik vind het een uitdaging om op zoek te gaan naar ieders inspiratiebron: Waaruit haal je je kracht? Wat inspireert je? Zelf vind ik mijn inspiratie in meditatie, muziek en creativiteit.

Astrid van der Meijs

 

Theo van Delft
030 - 4757184
033 - 4617360
www.theovandelft.nl/

Voor trainingen gebruik ik een breed spectrum van meditatietechnieken. Het accent ligt op verkwikkende rust, liefdevolle aandacht en het vormgeven van de diepste drijfveren in je leven. Een heldere analyse van de situatie bepaalt welke meditatietechnieken ik aanbied.

Meditatie gebruik ik ook bij het maken van kunst. Mijn beelden zijn een reflectie van wat je in meditaties beleeft. Vanuit deze ervaring verzorg ik workshops ’Meditatie in beeld’. Schilderen en boetseren worden samengebracht met meditatie, tot één transformerende ervaring.

Theo van Delft

 

Marja Postema (1955)
033 - 4563317
www.abcvanemoties.nl

Ik leer leidinggevenden professioneel om te gaan met emoties van medewerkers. Naast het Emotionele Intelligentie Traject (waarbij meditatie gebruikt wordt om je bewustzijn te vergroten) bied ik leidinggevenden een praktische training aan om professioneel om te gaan met emoties in slechtnieuwsgesprekken. Op de site kun je gratis een EQ test downloaden.

Marja Postema

 

Renate Breuls (1967)
033 - 4779392
www.levenskunstindepraktijk.nl

e-mail

Renate Breuls is zelfstandig trainer, communicatieadviseur, procesbegeleider, coach en counsellor van mens en organisatie. Zij gebruikt graag lichaamswerk, bio-energetica, haptonomie, meditatie en droomwerk als methodiek en ingang naar bewustzijn en verandering. In haar praktijk treft zij veel mensen die de balans tussen rust en beweging willen opzoeken en/of een nieuwe richting in werk, leven of relatie wensen.

Haar meditaties zijn maatwerk, waarbij de groep of situatie leidend zijn voor de vorm. Door haar impulsen te volgen kan meditatie bij Renate zowel rust voor de geest zijn als dynamische rust voor het lichaam betekenen. Zo kan meditatie een combinatie worden van stiltemeditatie, of ademhalingsmeditatie, ontspanningstechnieken, maar ook een visualisatie, of een meer dynamische meditatie, waarbij het lijf in beweging haar eigen rust zoekt, al of niet met gebruik van stem, mantra’s of muziek.

Renate Breuls

 

Wino Penris (1959)
033 - 3013613
e-mail
www.winopenris.nl

Ik gebruik meditatie veel bij het coachen en trainen van mensen op het vlak van persoonlijk functioneren, communicatie en bewustzijn. Centraal staat daarbij de zoektocht naar verborgen of vergeten keuzemogelijkheden. Of het nou over je werk gaat of over je privé-leven, uiteindelijk komt het erop aan of je authentiek kunt zijn en durft te opereren vanuit liefde en vertrouwen. Vertrouwen in jezelf en de ander. Visualisatie is een krachtig en eenvoudig instrument om die liefde en dat vertrouwen te vinden. En daarmee innerlijke rust.
Sinds 2001 leid ik ook primair op ontspanning gerichte meditaties op de werkplek.

Wino Penris

 

Jellie Keuning
www.jehartalskompas.nl

Je hart als kompas: leven vanuit compassie. Door jarenlange ervaring binnen onder andere de yogatraditie en de methode van J. van Dixhoorn is mijn passie voor ademen ontstaan. Al bijna 30 jaar ben ik werkzaam als docente intuïtieve ontwikkeling, healing, reading en leading.

Jellie Keuning